Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2021 15:15 - 9 от най-безопасните дестинации за Лято 2021
Автор: onlyfuns Категория: Туризъм   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
0



  Лятото наближава и е съвсем нормално да отправим поглед към най-безопасните туристически дестинации. След тежката 2020 година и хотелиери, и туристи горещо се надяват сезон все пак да има.

В някои държави пътуването в чужбина за отдих към момента е забранено. В Англия, например, забраната е до 17 май, а Германия обмисля да постави ограничения за любимите дестинации на германците.

Ще ви представим 9 дестинации, които вероятно ще попаднат в „зеления“ списък :

1. Остров Мадейра

Архипелагът е считан за най-безопасната дестинация в Европа заради ниския брой на активни случаи на коронавирус. Преди пристигането си там обаче се изисква тест за Covid-19, но няма да спазвате карантина. Няма изискване да носите маска на плажа, по време на спорт или разходка.

Островът е известен с чистия си въздух, уникалните си пейзажи и буйната си природа. В ресторантите се спазват високи хигиенни условия, затова на много места ще видите надписи „Безопасно и чисто.“

2. Азорските острови

Азорските острови са една от най-безопасните дестинации за 2021 г. Не се налага да спазвате карантина, ако представите отрицателен тест за коронавирус. Дестинацията предлага достатъчно пространство, за да спазвате дистанция от останалите посетители при дейности на открито.

3. Тбилиси, Грузия

Грузинското правителство затвори границите точно навреме, за да защити своето население. Това действително даде резултат, защото смъртните случаи там са два пъти по-малко на милион жители от най-засегнатите страни.

4. Лагоа – Алгавре, Португалия

Дестинацията е една от най-безопасните в Европа и може да се похвали с 8 пъти по-малко тежки случаи на коронавирус на милион жители. В сравнение с някои региони на Гърция Алгавре е дори наполовина засегнат от вируса.

5. Остров Мартиника

Островът е истински мечтана дестинация по време на пандемия заради малкото случаи на коронавирус. Тежките случаи на острова са 15 по-малко от страните в Западна Европа. Каквито и да са интересите ви, там има за всеки по нещо – романтични разходки сред цветните градини, изследване на масивите на вулкана, плуване в „компанията“ на костенурки и разноцветни риби.

6. Остров Таити

Островът не е силно засегнат от коронавируса и предлага безопасна и сигурна среда. Тежките случаи там са 3 пъти по-малко от тези в Европа. Със сигурност ще харесате красивата природа, добрите възможности за гмуркане, романтичните разходки и приятния климат.

7. Асос, остров Кефалония, Гърция

Асос е разположен на север от остров Кефалония, смятан за един от на-атрактивните острови в Гърция. Като колоритно рибарско селище, там можете да се насладите не само на вкусната храна, но и на неземно красивите плажове.

8. Корфу, Гърция

Ако мечтаете за незабравима почивка, много слънце, райски плажове и интересни забележителности, Корфу ще отговори на изискванията ви. Наред с Мадейра и Азорските острови, Корфу е безопасна дестинация с богата култура. Тежките случаи на коронавирус там са 4 пъти по-малко, отколкото в другите дестинации в Европа.

9. Кокари, остров Самос, Гърция

Кокари е очарователно рибарско селище с традиции и прекрасна природа. Ако искате да релаксирате далече от тълпите, това райско кътче е вашата дестинация. Можете да се излежавате на красивите плажове, да плувате в кристално чисти води или да се разхождате сред зеленина и цветни градини.
Източник: www.jenskisviat.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: onlyfuns
Категория: Тя и той
Прочетен: 8115
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930