Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2022 16:45 - Великденски добавки и пречки за получаването им
Автор: georgihadjiyski Категория: Технологии   
Прочетен: 2207 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.04.2022 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Великденски добавки за пенсионерите и институционалните бариери

  Великденските добавки - като еднократно, допълнително празнично плащане, прибавяно към работни заплати, пенсии и дори социални помощи, са присъщи на почти всички християнски страни. Ето защо, предвидените 70 лева за българските пенсионери във вид на Великденски добавки, е един от немногото хуманни жестове от нашето твърде коравосърдечно общество към възрастните българи. 
По една или друга причина обаче всички ние бяхме свидетели на преображението на “чистия” хуманизъм в абсурдност, изтъкана от възникналите множество инстиуционални бариери пред хората, които трябваше да получат предвидените макар и неголеми суми.
От своя страна, самите институционални бариери са съзнателно или неумишлено изградени пречки от служителите в съответните институции, пред постигането на определени житейски намерения от техните клиенти - в случая - получаването на Великденските добавки от българските пенсионери.
- Безспорно първата беше свързана с начина на получаване - вместо да ги вземат заедно с априлските пенсии, редейки се на опашка пред гишетата на Български пощи само веднъж, незнайно защо бе решено да бъде използван методът на “отложеното плащане” и съответните средства да бъдат получавани в последствие. Математически погледнато, подобно плащане винаги генерира “спестявания”, просто защото точно тази социална категория има динамично намаляваща продължителност на живота.
- Втората инстуционална бариера касаеше формата на получаване - не по съответния пенсионен списък - ведомост, а чрез пощенски запис, което налагаше пенсионерите от малките населени места, в които няма пощенска станция да отидат до по-голямото селище, в което има филиал на Български пощи, за да ги получат.
- Третата институционална бариера се отнасяше до моделирания дезинформационен взрив от всевъзможни медии и слухове, всяващ единствено паника, напрежение, неяснота в пенсионерските души.
- Като се прибави и хакерската атака на ползвания софтуер, се получава истински абсурд, който дори и съотнесен към логиката на големия познавач на абсурдите - френският философ - екзистенциалист Албер Камю, че смисълът на абсурда е човек да не се примирява с него, трудно би могъл да бъде разбран, та камо ли превъзмогнат…
Горко на пенсионерите!      



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgihadjiyski
Категория: Технологии
Прочетен: 2315671
Постинги: 383
Коментари: 551
Гласове: 3368
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930