Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2022 13:57 - Украино-българска днешна политика и нашето национално достойнство
Автор: georgihadjiyski Категория: Политика   
Прочетен: 3242 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 30.04.2022 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Украино-българска днешна политика и нашето национално достойнство

Само мен ли ме дразни назидателният тон на украински политици към нашите управници и чрез тях - към всички нас - русофили и русофоби, англофили и англофоби, германофили и германофоби, франкофили и франкофоби, американофили и американофоби и даже - украинофили и украинофоби? Както и постоянното присъствие на Зеленски по всички телевизионни канали, което бе наложено ловко и у нас, и замени образа на Борисов? Толкова ли е заразен пренесеният в социалната патология Стокхолмски синдром, та и украинските политици по стара руско-съветска имперска традиция дори и в такъв кризисен за тях момент си позволяват да ”дърпат, макар и вербално ушите” на нашите и чрез тях да държат абсолютно неподходящ за ситуацията агресивен словесен тон на нас - българите, които в нашата хилядолетна история сме били принудени да водим цели три войни с “могъщите” руско - украински империи - и не само сме оцелели, макар и с жестоко разкъсана национална плът, но и в две от тези войни сме били победители? Нима съзнанието на нашите национални ръководители е така поразено от целенасочено формирания комплекс за малоценност чрез абсурдните интерпретации на историята от нашите “руско-украински братушки” и българските им “учени” сподвижници, та да вярват, че обезглавеният киевски княз Светослав от чийто череп е направена чаша, с която българи и печенеги са пиели вино в чест на унищожаването на руско-варяжката армия, позволила си да нахлуе в България някъде през 968 г., е победител във войната, или че победена Русия, сключила позорния за нея Брест-Литовски мирен договор през 1917 г. с разгромилите я в Първата световна война Австро-Унгария, Германия, България и Отоманският халифат, ни е победила и тогава, или дори - че обявената война от Съветския съюз на Царство България на 5 септември 1944 г., ни е освободила от монархическо робство? И така ли са лишени от национално достойнство, дълг и чест към зова на кръвта на Рода, та не само изобщо не държат сметка за интересите на нашите български сънародници - едно от най-големите национални малцинства в днешна Украйна, но и към интересите на държавата, упълномощила ги да я управляват? И нима не е пределно ясно, че дори и най-жестоката война отминава, но безсмъртният национален дух - бил той и чест, достойнство, дълг, интерес, е вечен? 



Гласувай:
8



1. germantiger - сефте чувам за руско-украински ...
30.04.2022 14:25
сефте чувам за руско-украински имперри и три войни с тях

но това не е проблем, въпроса е, че науката дори не го е чувала това
цитирай
2. georgihadjiyski - Ще поясня
30.04.2022 15:11
Първата е на Киевска Рус - в нея са включени днешните руснаци, украинци, белоруси и пр.
Втората е Русия след освобождаването от монголско робство и особено - след Иван Грозни, в която са включени същите и други народи.
Третата е СССР.
Ако приемем, че “империя” е власт над няколко етнически общности, то тези държави са империи. А ние сме воювали с всяка една от тях, като за дедите ни по бойните полета е било все едно дали срещу тях са руснаци, украинци, белоруси или евенки…
цитирай
3. panazea - Разделиха света на фили и фоби !
30.04.2022 17:20
Защитават интересите на тези и на онези !
Само не виждам къде е мястото на обикновените Българофили , чиито интерес е само България , без да сме слуги на този и онзи !
Толкова ли е невъзможно да сме неутрални и да пазим Българските интереси.
Политици и медии ни продават ту на Изток , ту на Запад , но не питат ние искаме ли да сме продадени .
цитирай
4. georgihadjiyski - Да, безспорно
30.04.2022 19:22
Нашите управници след 1919 г. рядко, може би - никога, не са защитавали нашите национални интереси, да не говорим за обикновения българин. За да получат властта (и облагите от нея) или да я задържат още малко, са готови да ни продадат за жълти стотинки на всеки “Голям началник.”
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgihadjiyski
Категория: Технологии
Прочетен: 2303853
Постинги: 382
Коментари: 550
Гласове: 3359
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031