Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2021 13:14 - Вън
Автор: knigolubie Категория: Изкуство   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2021 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Данаил Налбантски

       "Нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата." Матей 5:16

     Една популярна еврейска легенда разказва, че патриархът Авраам веднъж видял пътник и го поканил в шатрата си, нагостил го и го поканил да пренощува. Гостът започнал да яде, без да благодари на Бога. Аврам го попитал: „Ти не вярваш ли в Бога?” Възрастният човек заявил гордо: „Не. Вярвам само в природата и се покланям на нея.” Авраам се ядосал, сграбчил го за дрехата и го изхвърлил навън. Пътникът се изгубил в тъмнината на нощта. Когато си легнал, Авраам чул глас и разбрал, че Бог го призовава. Попитал го къде е неговият гостенин. „Изгоних го, защото не вярва в Теб!”, отвърнал Авраам. Тогава Бог му казал: „Аз търпях този човек осемдесет години, макар че не Ми се покланяше. Ти не можа ли за една нощ да го изтърпиш?” Неприятно е да общуваме с хора, които не споделят вярата ни и не зачитат нашите ценности. Но сигурни ли сме, че те завинаги ще останат такива? Нима Бог няма никакви шансове да пробие тяхното неверие и да ги приеме в Своята слава? Като защитаваме „правата вяра”, нима не затваряме вратата към нея за хората, лишени от шансове да я приемат и да се спасят?   
   И сигурни ли сме, че личната ни вяра е наистина толкова права, че да осъждаме тези, които са на различно мнение? Или ако бъдем по-честни, ще открием, че и ние имаме много трески за дялане?   
   Религията може да бъде много страшно нещо, ако се гради на самодоволството и на пренебрежението към другите. В наши дни всеки ден се уверяваме на какво са способни хора в името на своята „права вяра”. Християнството обаче не е създадено от нашия Спасител като религия, а като начин на живот в атмосфера на любов и прощение, на вяра в покаянието и новорождението за всяка една човешка душа, дори най-безнадеждната. Никога не бива да изхвърляме хора от шатрата си заради тяхното неверие, а да им покажем пример в най-добра светлина, така че те сами да пожелаят да имат същото.

     Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че си ни търпял толкова време, докато благоволим да повярваме, а и след това, изпадайки в различни грехове. Благослови уменията ни като свидетели за Теб, за да бъдем силни в спечелването на сърца за Твоето царство.

     Тема за размисъл: Правоверността се доказва с поведението, а не с разбиранията ни.

    



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: knigolubie
Категория: Изкуство
Прочетен: 2010041
Постинги: 1509
Коментари: 722
Гласове: 4262
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031