Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2020 22:03 - 10 начина за бързо заспиване
Автор: georgihadjiyski Категория: Други   
Прочетен: 1222 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 15.10.2020 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10 начина за бързо заспиване
Забравете безсънието като ужасен сън!




image

 

Автор: Павел Шляпников
Публикувано в: https://www.msn.com/ru-ru/news/other/  


Този текст не е за това как да направите съня си здрав и дълбок. Знаете основните правила – ако един час преди лягане сте изпили цяла кана със силно кафе и не можете да спите, това четиво не е за вас. Но ако не можете да заспите каквито и опити правите, прочетете го и се опитайте да следвате предоставените съвети.


1. Охлаждане на стаята

Правилото е много просто: топли крака, студена глава. Целта е да се забави метаболизмът, така че първо трябва да се охлади мозъкът. Ако се опитате да охладите цялото тяло, просто замръзвате, а тялото ще започне да се затопля и като цяло ще стане по-лошо.

2. Поработете с ръцете си

Съветите за преброяване на овце не са най-глупавите, но има разширена версия - фини двигателни умения, които не са свързани със сложни мисловни дейности. Ако имате мания в главата си, че сте забравили да кажете благодаря на родителите си, когато сте били на 9 години и 185 дни, тогава е време да направите някаква фина бродерия. Но най-доброто, което можете да направите е да опитате калиграфия. Просто седнете на масата и препишете няколко абзаца от текст на любимата книга, (но не и от новините – просто не си струва: дори журналистите сега се страхуват да погледнат новинарските сайтове).

3. Миризма

За да успокои неспокойните души, тамянът се появи още преди изобретяването на науката. Най-добрите "религиозни" миризми са сандалово дърво, тамян, лавандула.Този съвет може да изглежда като заимстван от някои блог за красота, ако не беше потвърден от много проучвания.

4. Похапнете си

Фактът, че е трудно да се заспи на празен стомах се дължи на редица очевидни обстоятелства. Но и да се заспи след изключително обилна вечеря ще бъде още по-трудно, така че трябва да се търси средното положение. Например, една ябълка и чаша вода при стайна температура.

5. Затъмняване на светлината

Технологичният прогрес само потиска човешките инстинкти. Електричеството е изобретено преди няколко века, а преди появата му човекът е имал доста строг протокол: светлината е била присъща на деня, а вечер и през нощта трябвало да бъде тъмно. Дори светлината, който човек използва от фенерчета в смартфоните, дава блясък на ниво 3500° K. Ако се приберете у дома по здрач и всички светлини у дома са пуснати, това означава, че за вас идва денят: време да се забавлявате, да събирайте плодове, да ловите мамути и други удоволствия от неолита. Дори и появата на 5G мрежи няма да повлияе на тялото ви – то е много консервативно. Затова е време е да се погрижите за домашното осветление.

6. Помирете се със съседа

Скорошно проучване разкрива, че за добрия сън просто трябва да помирите с любимия човек. Всъщност, проучването само потвърждава очевидното: ето защо нормалните хора спят по двойки и толерират близостта си, дори и когато започват да вземат одеялото и ги избутват от леглото.

7. Създайте подходяща атмосфера

Има един известен парадокс: силните звуци разсънват човека, но и да се спи в много тихо помещение е доста сложно. Ето защо ако не можете да заспите от усещането, че тишината притиска главата ви, опитайте да включите някакъв шум с подходяща честота. А ако търсите хармония – опитайте с музика.   

8. Водете си дневник
Дневниците, плановете, напомнянията като конци, вързани с възел на пръста ви, не се използват за да се направи нещо, а напротив - да забравите за предстоящото събитие и да спрете да се притеснявате за него. На сутринта ще седнете на масата и ще започнете от там, от където сте спрели.

9. Внимателно четене

Най-доказаният начин да заспите е да почетете книга преди лягане. Проблемът е, че това може да влоши нещата, така че се придържайте към няколко правила. По-добре е да се чете на светлина от топла лампа. Ако четете научна фантастика – забравяйте бързо прочетеното. 

10. Ако не заспите повече от 20 минути

Ако си легнете и продължавате да се въртите 20-25 минути, има голям шанс да не заспите следващите няколко часа. Не дърпайте котка за опашката в дълга кутия: просто погледнете деветте съвета за да направите своя избор, веднага щом почувствате, че сънят ви е предал. Включете климатика за охлаждане, пуснете подходящ шум в слушалки, седнете да препишете нещо от Виктор Юго ...  



Гласувай:
8



1. elizabethborislavova - полезно
16.10.2020 16:50
Ще пробвам.
цитирай
2. georgihadjiyski - elizabethborislavova - благодаря
17.10.2020 10:57
Само при необходимост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgihadjiyski
Категория: Технологии
Прочетен: 2314387
Постинги: 383
Коментари: 551
Гласове: 3367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930