Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 08:00 - Природата си отмъщава!
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 4451 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 23.06.2014 08:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                               НЕ УНИЩОЖАВАЙТЕ ГОРИТЕ!


     България попада в областта на Умерен Континентален Климат




Валежи, наводнения, снежни преспи...


          
Не унищожавайте горите. Дърветата са естествената преграда срещу проливните дъждове!




Хронология на "потопите"!

Идват пролетните дъждове - как да караме в локвите?
Mar 31, 2013



image


Имайки предвид състоянието на канализацията в градовете ни и лошото състояние на пътищата, спокойно може да се очаква възникването на локви по пътя пред вас. През тях може да се минава, но внимателно, защото "форсирането" на водната преграда винаги е съпроводено с риск за повреждане на колата.

Ако ви се наложи да минавате през по-голяма локва, трябва да спазвате няколко прости правила, които ще ви помогнат да избегнете неприятности за вас и колата. Максимално безопасната за лек автомобил дълбочина на водата е около 20-25 см - горе-долу до границата между праговете на автомобила и долния ръб на вратите. За кросовърите разстоянието е по-голямо - до 30 см, а за по-сериозните всъдеходи вече 50-80 см.




Обилни проливни дъждове - 2011г...2012г....2013г....2014г.....


(2012г) - Влагата в почвата не позволява да започне жътвата. "Най-тежките райони са Добрич, Варна, Шабла, Бургас, Карнобат, Айтос, Стара Загора, Сливен, от Русе на юг – Бяла, Търново, Ловеч.


Оранжев и жълт код - 2010,2011,2012,2013 години наред,наводнения и държавата нищо не прави,за да намали трагичните последици от наводненията в България."Не можем да спрем дъждът!" - казват политиците. Това е природата!"


 Оранжев код за опасни метеорологични явления - проливен дъжд и силен вятър, е обявен в седем области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Оранжев код е обявен за областите Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

Навсякъде валежите ще продължат, като сумарното количество за денонощието се очаква да бъде до около 50 л/кв.м. (50 литра на квадратен метър)

В областите Добрич и Варна.......

Жълт код е обявен за девет области, предимно в Северна и Източна България: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Бургас. Там също се очакват значителни валежи със сумарно количество за денонощието 20 - 30 л/кв.м.


Синоптиците винаги ни предупреждават но....няма кой да ги запомни и почти 90 % от населението не обръща внимание на тези предупреждения.

Тогава, кой е виновен за трагичните последици от тези наводнения и земетръси?
Защо българите не предприемат необходимите ремонтни действия за да се предпазят от тези наводнения?


Незаконните строежи издигнати с калпави строителни материали се...наводниха или се срутиха...и кой е виновен за това?




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. mobbidik - ЧОВЕКЪТ НЕ ПОЗНАВА ПРИРОДАТА
23.06.2014 10:20
човекът НЕ ПОЗНАВА природата. той се стреми да подчини природните особености, а не Да се нагоди към тях.Особено неграмотните българи и разни други пришълци,цигански катуни, - те изобщо не се интересуват от природните стихии, не се предпазват от тях...живеят ден за ден в порутени бараки, които наричат - къщи. Такива бараки -къщи има построени в краищата на градовете - там където най-често стават покушения, наводнения и земетръсите сриват и събарят такива бараки изравнявайки ги със земята. Къща БЕЗ основи е обречена на гибел, така както дърво Без корени. Затова най-чесите жертви на земетресенията и наводненията стават там където къщите са без основи и построени от дъски и гипсфазер - дървени стърготини под налягане и покрити с гипс. Гипсът е ронлив и се разтваря във вода. Човек, който е запознат със здравите строителни материали -НИКОГА не строи своята къща от гипсфазер и дървена ламперия. Може да е МОДЕРНО, но е НЕКАЧЕСТВЕНО.

ПРИМЕР - БАРАКИТЕ И ПОРУТЕНИТЕ ПОСТРОЙКИ КОИТО АМЕРИКАНЦИТЕ НАРИЧАТ "КЪЩИ", често пъти стават жертви на земетръси, урагани, наводнения.
цитирай
2. sinagoga - Човека се изгаври с природата. Какво друго да последва?
23.06.2014 12:11
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Знаех си аз, че съм виновна за вси...
23.06.2014 22:38
Знаех си аз, че съм виновна за всичко:)))
цитирай
4. djem - Кой е виновен ли?
24.06.2014 05:32
Кой е виновен за "потопите"

Канализацията и неправилното отводняване на водата.

Кметовете на потопените градове не са си свършили работата както трябва!
Когато КАНАЛИЗАЦИЯТА, диретата са запушени и когато НЯМА контрол на отпуснатите от водоемите води - тогава НАВОДНЕНИЯТА са не избежни!

Дали обаче цялата тази немърливост от страна на кметовете и почистващите фирми НЕ се появява Удобно решение за свалянето на правителството?...както имаше в нета такива мнения, че целият този "сценарий" с тези "контролирани" изпускания на водите, са повод за свалянето на правителства по "предписание"?

Ако това предположение излезе вярно - жалко за загиналите невинни жертви, които наводненията отнеха.
Това означава че - политиците ни са крайни изверги и с цената на невинни жертви целят да вземат властта.
А,кой стоеше зад "гърба" на протестите? - не е ли партията на ГЕРБ? И това изказване на лидера им което все още звучи ЗАПЛАШИТЕЛНО - ..." война!" ..... с кого ще води тази война г-н Бойко Борисов?
Война срещу народа, от който иска властта?
цитирай
5. andri - ЖИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
24.06.2014 07:17
ПОЧИСТЕТЕ СИ КАНАЛИЗАЦИИТЕ, ШАХТИТЕ И ДЕРЕТАТА!
Идват нови поройни бурни дъждовни дни - синоптиците ни предупредиха ...в следващите летни месеци поройни дъждове с гръмотевици ще залеят територията на България. Вече е обявен ЖЪЛТ и ОРАНЖЕВ код - ОПАСНОСТ от НАВОДНЕНИЯ.

Ето ви и сценарият по "български модел"
сценарият

гарантира че, помощите ще получат тези хора, които не са учавствали в разчистването и не са си мръднали пръста да предотвратят последствията от наводнението - т.е. циганските босове облагодетелствани от самите жертви на наводненията, защото знаем ( публична тайна), че когато има Ударна вълна от 2 метра височина - тя не идва от поройния дъжд А Е регулирана от някой голям човек на някого извън властта и цели политическа изгода. Нека си припомним КОНТРОЛИРАНИТЕ сривания на КУЛИТЕ в САЩ. Политическите щръгове стояха в дъното на целия сценарий.

Синоптиците са категорични - Няма такава вълна, която да се издигне на 2 метра последствие от поройни дъждове. Ударна вълна се получава когато се изпусне контролирано водата от високо място например водоем или язовир. Ударна вълна с такава височина се получава и ако населеното място е близо до езеро или море при земетресение от 6-та степен по Рихтер.

Но, не може да се получи от пороен дъжд - освен ако не е държана някъде и след това се изпусне изведнъж.

Ми погледнете надолу към земята - отводнителните шахти, в какво състояние са? Задръстени с кал и отпадъци - и...защо не се почистват редовно?

Погледнете отводнителните канализации ( тези с големите железни капаци насред улиците) - те чисти ли са, ако са чисти няма да миришат на запъртък. Ами деретата където водата се изтича в мръсните канали - те в какво състояние са?

Ако шахтите, канализациите и деретата са близо до училища, детски градини, жилищата ни - и са задръстени - какво ще се случи при един пороен дъжд, който не спира да вали силно 3-4 дни?

Учудвате ли се тогава, когато и след един най-нормален дъжд улицата, която пресичате, е заприличала на бързотечаща вада, а подлезът, през който се налага да преминете, е залят с половин метър вода? И това не е от месец-два, така си е от години, даже повече от десетилетие.

Властите се сменят, кметове идват и си отиват, но след дъжд винаги е едно и също - порои, чудо невиждано.
Невиждано, защото някой не си е свършил работата, а иначе дъждът си е най-обикновен.
Да погледнем и реките по селата - няма по-тъжна гледка от тази. Коритата им са задръстени от невероятни боклуци - всичко, което е било непотребно, е захвърлено там.
От автомобилни гуми през купища стари пластмасови бутилки, празни буркани, парцали, съборени дървета, всякакви строителни отпадъци.

Допреди години имаше и всякакви автомобилни ламарини, но тях явно са ги почистили "колекционерите" на метали за скраб. Какво тогава да се чудим, че след първия по-обилен дъжд следват наводнения по селата? То си е напълно логично. Тия дни прочетох, че дигите по Дунав не били почиствани от 30 г. Ще му мислят, като тръгне високата вода...

Преди повече от век Яворов написа своята "Градушка": "Милост няма! Ще стане пак беда голяма." Дръпнали ли сме напред, или все сме си там - безнадеждни и безсилни пред природата?

Както е типично българско все да се вайкаме, че природата нещо ни е крива, и единственото, което правим, е да се молим на господ. После за щетите чакаме държавата да ги плаща. А всъщност и тази мокра 2014 г. не е по-различна от предишните. И ние също не сме по-различни - пак не сме готови за голямата вода и пак пороите ще ни се виждат нечувани и невиждани. идват още порои. Синоптиците ПАК ни предупредиха - жълт и оранжев код - поройни дъждове и големи бури.

ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ - ПОЧИСТЕТЕ СИ КАНАЛИЗАЦИИТЕ!


Сценарий по български мързел - нехайство и политически геноцид

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4087300

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031