Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 13:24 - Непознатата Западна Африка-Сиера Леоне, Гвинея и Либерия(13-дневна, 12 нощувки) Либерия
Автор: anonymous285 Категория: Туризъм   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2020 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Непознатата Западна Африка-Сиера Леоне, Гвинея и Либерия(13-дневна, 12 нощувки)

https://www.newwave.bg/tours/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%8F-%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F13-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0-12-%D0%BD%D0%BE%D1%89%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B8-21376.aspx

Настаняването е в хотели на база нощувка със закуска ► пълен пансион на 7-мия ден на Банановия остров ► местни англоезични водачи ► сухопътния транспорт и лодки, включени в маршрута ► входни такси ► екскурзовод на български език.   Обобщение Карта Детайли

Вълнуваща и почти забравена дестинация, обхващаща три уникални страни: Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. През последните години този Западно Африкански регион стоеше далеч от основните туристически маршрути – първо заради продължителните граждански войни, а след това и заради избухналата епидемия от ебола. През 2015-та смъртоносната болест бе победена и районът бе обявен за безопасен. С настоящия тур ще се превърнете в пионери-изследователи на район, в който посетители не са влизали от години и все още не смеят да престъпят! И трите страни предлагат почти девствени пейзажи, разнообразие от културни традиции и уникално гостоприемство.
Започвайки с Гвинея, бъдете готови за среща с прекрасни водопади в съседство с величествената река Нигер, извиваща се през планинския район Фута Джалон. Пътешествието продължава през зелени тропически гори, обитавани от шимпанзета и диви животински видове.
Сиера Леоне пък е скритата перла в короната на Западно-Африканския туризъм. Но ценното на страната не се изчерпва с красиви плажове и слънце. Подгответе се за среща с някои от най-черните страници в историята. Ще имате уникален шанс да надникнете в колониалното минало на остров Брус и да видите стар форт, от който за Северна Америка са били изпратени над 50 000 роби. Изпълнената с цветове столица Фрийтаун ще ви пренесе в дните, в които освободените вече роби от Карибите са се заселили по бреговете на страната. Сиера Леоне предлага и уникални природни паркове, в които живеят едни от най-рядко срещаните представители на дивата природа, включително черно- бялата маймуна колобус.
Когато става въпрос за паркове, Либерия е страната, която всеки любител на природата трябва да посети. Страната разполага с един от най-популярните в региона паркове - Сапо. Либерия е живописна, зелена и приятелски настроена държава, която успешно се бори с тежкото наследство от миналото.


ПРОГРАМА:


Ден 1: Конакри (Гвинея)
Пристигане на международното летище в Конакри. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 2: Конакри
Ще направим обиколка на забележителностите на Конакри. Ще посетим Националния музей, Пазара, катедралата и голямата джамия. Ще имате уникална възможност да разберете защо Гвинея е прочута с художественото и културното си разнообразие, с песните, танците и традициите си.

Ден 3: Конакри - Иле де Лос
След закуска ще отпътуваме с кораб до Иле де Лос – островна група в близост до Конакри. Основните три острова са Тамара, Каса и Роуме. Първоначално островите били завладени от британците. По-късно те ги предали във владение на Франция, в замяна на което французите ограничили правата си за риболов в Нюфаундленд и Лабрадор. Смята се, че Роуме е вдъхновил романа „Островът на съкровищата” на Робърт Луис Стивънсън. Роуме също така е играел важна роля по време на търговията с роби, докато другият остров - Тамара, е бил използван за затвор.
Връщане в Конакри за нощувка.

Ден 4: Киндия - Ганган - Килиси
Отпътуване за Киндиа за обиколка на града и разглеждане на забележителностите около планината Ганган. Ще посетим очарователния курорт за екотуризъм Килиси. Ще видим два водопада, спускащи се от височина 3 до 4 метра и образуващи дълбок около 3,5 м басен, подходящ за къпане. Мястото о обградено от гори, като строго се следи за екологичното равновесие. След обяд около водопадите ще имате време за почивка, плуване в басейна или почивка сред природата.

Ден 5: Пресичане на границата до Сиера Леоне
Ще пресечем границата със Сиера Леоне, където ще се срещнем с новия ни местен водач.
Нощувка в хотел във Фрийтаун.


Ден 6: остров Брус (Сиера Леоне)
Остров Брус (1668 - 1807) , обявен за национален паметник през 1948 г., е бил основна европейска търговска крепост по време на търговията с роби. Точно тук са се срещали европейските и африканските търговци. Над 50 000 роби - жени, деца и възрастни мъже са заминали от острова към Америка, най-вече към плантациите в Южна Каролина и Джорджия. Търговията с роби, злато, слонова кост и тръстикова дървесина е било много известна през 1800 г.
По-късно ще направим обиколка на столицата на Сиера Леоне - Фрийтаун. Ще посетим Националния музей и Големият пазар, който работи ежедневно. Пазарът е покрит и на него могат да се видят от занаятчийски материали до традиционни лекарства.

Ден 7: Банановият остров
След кратка разходка по крайбрежна пътека ще отпътуваме с лодка към бившия Бананов остров, където ще нощуваме.

Ден 8: Бо
Ще отпътуваме за град Бо - вторият по големина град в Сиера Леоне. Нощувка в къща за гости.

Ден 9: Кенема - Монровия (Либерия)
Ще отпътуваме за Кенема – основният център на Диамантения район в Източната провинция. По-късно ще пристигнем в столицата на Либерия – град Монровия. Нощувка в хотел.

Ден 10: Робъртспорт
Ще се придвижим до Робъртспорт, където ще посетим подводната база на Съюзниците по време на Втората световна война. При възможност, ще може да сърфирате на един от най-красивите плажове на Западноафриканския бряг.
По-късно ще посететим малко рибарско селище в околността. Нощувка в хотел.

Ден 11: Монровия
Ще направим обиколка на Монровия, включваща посещение на пазара Уотърсайд Маркет и селището Уест Пойнт, което е един от най-гъсто населените квартали в града.

Ден 12: остров Провидънс
Ще напуснам хотела рано сутринта, за да се отправим към остров Провидънс - малък остров между Монровия и Фрийпорт, разположен в устието на река Месурадо. Между 1820-22 година на острова пристигат първите заселници на Либериа. По-късно ще се разходим до център за модерна история на Либерия - Centennial Pavilion.
Нощувка във вилното селище Кендежа Резорт.

Ден 13: Отпътуване
Трансфер до летище Монровия и отпътуване

Цената включва: ► стандартни хотели, стаи със собствени санитарни възли и закуска ► пълен пансион на 7-мия ден на Банановия остров ► местни англоезични водачи ► всичкия сухопътен транспорт и лодки, включени в маршрута ► входни такси ► български екскурзовод

Цената не включва: Международни полети ► визи ► лични разходи ► застраховки ► Ваксини ► съвети
Други разходи: единична стая - 500 евро


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ И ЦЕНИ:

Гарантирани заминавания!

10.01.2019-Цени на човек в лв.:3900 лв.


Условия за резервации:
депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 45 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
Промени и поръчване на допълнителни услуги:
В случай, че друго не е уговорено важат следните правила: за период по-дълъг от 30 дни преди заявеното пътуване или услуга, промяна на самолетен билет и/или наземна организация, които все още не са окончателно платени се заплаща такса-услуга в размер на 65 евро на човек. Трябва да се има предвид, че са възможни случаи, когато промени не са възможни след потвърждение на поръчани вече услуги или те са възможни само срещу определена такса. Промени, заявени в по-кратък срок, се възприемат като отказ от поръчаното пътуване и нова заявка. Поръчка на допълнителни услуги: ако клиентът желае да закупи допълнителни услуги или промени вече закупени такива след окончателното плащане на пътуването, се налага такса-услуга в размер 25 евро на човек. Под допълнителни услуги се има предвид екскурзия на място, билети за театър, трансфери и др.
Отказ от пътуване:
При отказ от пътуване или услуга до 45 дни преди началната дата на тура или услугата се губи платения депозит. При отказ до 30 дни преди отпътуване или услугата се губи 50% от цената на пътуването или услугата. Ако пътуването или услугата бъде анулирано в срок по-кратък от 30 дни преди тръгване се губи пълната цена на тура. Следва да се вземе под внимание и дали пътуването не се извършва през висок сезон или по-специално време, когато отказ от пътуването е невъзможен след потвърждение.
Внимание: в случаите, когато пакетен ангажимент, хотелска резервация или самолетни билети са обвързани от по-строги изисквания, то тези изисквания ще важат преимуществено и ще бъдат съобщени на клиента при резервацията им. Когато един пътуващ желае все пак да осъществи пътуването, цената на тура ще бъде актуализирана в съответствие с новия брой пътуващи (например е възможно анулиране на отстъпка за група, плащане на добавка за единична стая и др.). Срокът за възстановяване на суми е 30 дни.
Застраховка по време на пътуването:
Туроператорът задължително предлага на туриста сключването на застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" от името и за сметка на лицензиран застраховател при пътувания извън страната. Такава застраховка не се сключва, когато туристът представи пред туроператора валидна полица за сключена дългосрочна застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста", чийто период на валидност обхваща и периода на договора за конкретното пътуване. Възможни са по-специални условия за хора над 70-годишна възраст.
Важно! Цената е на човек в двойна стая. Ако пътувате сам(а), трябва да платите за настаняване в единична стая при поръчка на пътуването, дори и да имате желание да делите двойна стая с непознат човек от групата. Дали има възможност за делене на стая се потвърждава след като се запишат всички участници в групата. Ако е налице такава възможност и двете страни се съгласят, платената сума за единично настаняване ще бъде върната.

ЗА ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ, ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ, МОЛЯ ПОТЪРСЕТЕ НАШИТЕ КОНСУЛТАНТИ: 070019913 ИЛИ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА ЗА ЗАПИТВАНЕ ПО-ДОЛУ.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anonymous285
Категория: Новини
Прочетен: 2484384
Постинги: 8264
Коментари: 277
Гласове: 1011
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930