Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 22:47 - Изгревът на Сириус
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 5788 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изгревът на Сириус

Силва Дончева 

 През тази седмица Слънцето се намира в знака на Рак все по-близо до позицията на Сириус. Това означава, че сутрин след изгрев Слънце на изток постепенно изгрява и Сириус. Посрещането на изгревите на Сириус са свързани с нашата най-дълбока божествена същност. Счита се, че човек който през лятото посреща Слънцето заедно със Сириус /хелиакалния изгрев на Сириус/, а това става точно през месец юли, отключва в себе си най-добрите си качества, може да стигне и до гениалност.

 

 

 Съвпадът на Слънцето и Сириус е на 6 юли вечерта. Изгревите в дните около тази дата са особено силни. Родените около тази дата са често хора с особени качества. Не случайно и Слънцето на САЩ (на 4 юли) е в непосредствена близост до Сириус, като съвпадът на американското слънце и Сириус е през 1948 г. Това е периодът на установяването на хегемонията на САЩ в света. И както е видно тези, които са приемали Декларацията за независимостта в Конгреса (4 юли 1776г)доста добре са се ориентирали в звездния свят.  

 

 

През тази седмица и Венера ще настигне Юпитер и техния съвпад ще се състои на 1 юли, Джулай морнинг, на фона на съзвездие Рак и в знака на Лъв. Този съвпад ще се отрази изключително любовно и семейно на хората по цялата планета, но най-вече на родените на 12-18 август под знака на Лъв; родените на 10-15 април под знака на Овен; родените на 11-17 декември под знака на Стрелец; родените на 9-16 юни под знака на Близнаци; родените на 12-18 октомври под знака на Везни.

 

 

Всички те, освен ако няма нещо много специфично в звездните си карти, ще имат една много любовна, приятна и ангажирана със семейството и децата седмица.

 

 

 

 

 

1 юли е доста успешен, свързан с много действие, с нови приятелства, с интензивни комуникации. Това е ден, в който може да се закупи нова книга, да се научи полезна информация, да се решат образователни въпроси, да има интересни запознанства. Денят е подходящ и за пътувания. Успешни ще бъдат и повечето покупко-продажби и като цяло търговските начинания.

 

 

На 2 юли ще настъпи и пълнолунието, като двете светила ще бъдат съответно в знака на Рак /Слънцето/ и в знака на Козирог /Луната/. Това противостояние ще засегне главно семейните отношения. Много хора ще бъдат раздвоени от професионалните си задължения и пътуванията и от необходимостта да обърнат повече внимание и на родителите и семейството си. Под опасност ще са договорните отношения, може да има пролебим с партньори. Брачните отношения също ще са подложени на изпитание. По–добре да не се подписват договори и да се избягват скандали и противоречия. Това особено важи за родените, както на 2 юли, така и за родените на 28,29, 30,31 декември и до 7 януари под знака на Козирог.

 

 

Внимание на 2 юли трябва да имат и родените в последните 3 дни на март, както и до 7 април под знака на Овен. Подобно е положението и за родените между 27 септември до 7 октомври под знака на Везни. Всички те ще имат доста противоречия.    

 

 

Предишните два дена 29 и 30 юни са свързани с много комуникации и възможности за пътувания. Това са два дни подходящи за запознанства, срещи, търсене на връзки и контакти. В този смисъл тези дни са подходящи за различни търговски споразумения и сделки.  Могат да се подобрят и отношения с близи роднини, да се сключат добри договори. Това важи особено за родените от 10 до 17 юни под знака на Близнаци, както и за родените ог 11 до 18 юли под знака на Рак, а също и за родените от 10 до 18 август под знака на Лъв.  Повече пари могат да спечелят родените от 9 до 15 април под знака на Овен, както и родените в първите десет дена на знака на Телец от 21 април до 1 май.

 

 

На 29 юни трябва да внимават в търговските си начинания и в договори по сделки родените от 28 ноември до 3 декември под знака на Стрелец, както и родените от 25 февруари до 2 март под знака на Риби.

 

 

Както и останалите дни от седмицата и 3 юли е ден подходящ за развиване на връзките и приятелствата. Това се дължи на добрите разположения, както на Венера и Юпитер в Лъв, така и на Меркурий в Близнаци, и на Уран в Овен. Тези позииции характерни за цялата седмица са удачни и за сделки с имоти, и за печелене на повече пари. Това разбира се важи повече за родените в последните десет дни на Овен, Телец, Близнаци, Рак и Лъв. Те имат и възможности за добри пътувания, за успехи в изпити, за подобряване на връзките в обществото. През този ден чувствата и емоциите ще са много стабилни, реакциите на хората ще са уравновесени и добронамерени. Като цяло 3 юли е един добър и спокоен ден.

 

 

През почивните дни равновесието от петъчния ден постепенно ще изчезне. Определено съботата и неделята ще са дни, в които не трябва да се предприемат никакви финансови действия или да се вземат решения по финансови въпроси. Всичко това може да се окаже лъжовно. Трябва да се внимава за кражби и измами. Това може да се случи по един или друг начин чрез много близки хора, както и по време на някакъв вид удоволствия или развлечения с приятели. Тенденциите за загуби на пари са сериозни. Те касаят особено родените в края на декември и началото на януари докъм 7-мо число; родените от 27 юни до 7 юли; родените от 28 март до 9 април, родените от 27 септември до 8 октомври. Същевременно общата тенденция към повече добри приятелства и успешни комуникации остава.

 

 

През тази седмица като цяло най-уязвими са родените в първите десет дни на кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни и Козирог, защото Марс преминаващ през Рак създава предпоставки за конфликти, скандали, инциденти, опасности от атентати, оперативни намеси, изгаряния и дори пожари. Същевременно той ще благоприятства начинанията и инициативите на тези, които са родени в първите десет дни на Телец, Дева, Скорпион и Риби. При тези хора марсовите енергии ще действат позитивно и ползотворно. 

 

 

Не трябва да забравяме и позицията на ретроградният Сатурн в края на Скорпион, която предупреждава всички родени в последните три дни на Лъв, Телец и Водолей. Повече подробности за тези въздействия има в прогнозата за 15 юни, където се засягат и тези тенденции за цялото лято на 2015 г. 

 

 

Добре е да се помни, че всеки притежава строго индивидуална съдба, отразена в личния му хороскоп и духовно ниво и това са само общи положения, които винаги се препучват през специфичните качества на всеки човек и могат да променят всяка обща тенденция.

 

 

  

 

 

Заветите на Дънов за силата на Сириус

 

 

 

 

 

Човек според древните е небесна душа, божествена същност дошла от небето от звездите и съответно стремяща се отново да се върне там. По една или друга причина ние сме затворени под въздействията на кръга от 12 зодиакални съзвездия, които доминират нашето съществуване. Те обаче не са точно нашата родина, нито отразяват напълно същността ни, въпреки че непрестанно влияят върху всяка наша стъпка. Нужно е голямо усилие на волята, за да може да се преодолее това въздействие. Неслучайно едно от имената на Зодиака освен Кръгът даряващ живот, или Животински кръг е и названието „Кармичният кръг” - непрестанната борба с действията в живота и последиците от тях. 

 

 

Странно е, но египтяните считат, че зоната на Отвъдното - Дуат, на т.нар. Небесна родина, чийто господар е Озирис не е в съзвездията от Кармичният кръг, а в посока на Орион, като самият Бог Озирис е символ на това съзвездие. Починалият фараон, символ на Египет (най-новите изследвания разкриват, че всичко в Египет (включително и хората) са съставна част от тялото на самият фараон и че всичко, което се е случвало с фараона се е отразявало и на всеки египтянин, т.е те са едно общо цяло).

 

 

Фараонът е въплащението на Хор – богочовекът – синът на Изида (Сот – Сириус) и на Озирис (Саху – Орион), който след смъртта си се превръща в звезда и е ставал съставна част от съзвездието Орион. Съвсем до него е съзвездието Голямото куче, а в посоката нагоре са зодиакалните съзвездия на Телец и Близнаци. Дуат - Отвъдното е видим  в източната част на небето, когато малко преди изгрев се вижда Сириус /алфата на Голямото куче/ и звездите на Орион, т.е когато е хелиакалния изгрев на Сириус. /изгрев в короната на Слънцето/. В старите египетски текстове е написано „ Орион е обгърнат от Дуат, докато онзи, който живее на Хоризонта (слънцето) се пречисти.(изгрее). А изгревът на Слънцето заедно със Сириус и Орион  винаги е свързан с изгревът на зодиакалното съзвездие Близнаци. А той в началото на 21 век става в дните около лятното слънцестоене – 21-22 юни, като обхваща и първата половина на юли.

 

 

Съответно преди 2000 г. по времето на Р.Хр. се е случвал един месец по-рано(22 май), а при кръглият зодиак в храма в Дендера / 2000 г.пр.Хр./ това се е случвало още един месец по-рано – (около 22 април ).

 

 

В момента на хелиакалният изгрев на Сириус в много от храмове на Египет олтарите са били обливани от рубинената светлина на двойното звездно влияние – Слънце - Сириус. Започвала е Божествената египетската нова година, годината на Сотис – Сириус.

 

 

В днешни дни това знание е също много актуално, като се има пред вид защо датата 4 юли 1776 г. е избрана за приемането на Декларацията за независимост на САЩ от Континенталния Конгрес.

 

 

Учителя Петър Дънов също обръща много специално внимание на Сириус. Счита се, че Слънчевата система и Сириус са свързани и по астрономически, но и по чисто духовен начин. Учителят казва, че след като човешката душа премине всички уроци в Слънчевата система ще поеме към системата на Сириус, където духовното развитие е на много по-висок план. Човечеството според Учителя е в пелени пред нивото на развитие на културата на Сириус.

 

 

     

     

  • „Всеки би желал, казва Учителя да отиде на Сириус, но там приемат само хора с пробудено съзнание“
  •  

     

  • „Често излизайте да наблюдавате Сириус. И всеки, който е чувствителен при съзерцанието на Сириус ще усети, че в него затрептява една тиха радост. 
  •  

     

  • Тази радост е предчувствие на онова велико щастие, което очаква човека, 
  •  

     

 

 

 

 

 

     

     

  • когато отиде да живее на Сириус.“
  •  

     

  • „Всяка звезда е Божествена мисъл. Защо да не и се радваш? Може да и се радваш. Ако ти действително възлюбиш една звезда, най-малко ще получиш една дума от нея. Да кажем, че вие се обърнете към Сириус и я възлюбите като Божествена мисъл. Тя ще ви каже „Бог е любов!“ 
  •  

     

 

 

Сега е времето, в което сутрин  можем да посрещаме и Сириус.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1981781
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019