Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 14:36 - Внимание! Готвят кретен за вътрешен министър.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 15811 Коментари: 7 Гласове:
23

Последна промяна: 27.07.2014 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Може дори да чете...

Внимание! Готвят кретен за вътрешен министър.

            Една седмица нямам сън. Наистина, изправен съм пред страховитата дилема да си мисля, че президента Плевнелиев е или комунистически слуга или слабоумен. Със сериозност ми казаха, че готвел Йордан Бакалов-Металурга за вътрешен министър в служебното правителство. Помислих, че е някаква шега, но вчера ми потвърдиха два източника, твърде близки до президентството и стана тя каквато стана. Римейкът се повтаря натрапчиво след Нейчо Неев: „Каква е тая държава щом аз съм и министър?!” и Александър Праматарски: „Що да не ставам за министър? Кво като нямам трудов стаж?” и сега…

            С тази одеозна фигура Бакалов се запознах по-отблизо през 2001 г. Правехме ОДС парламентарни избори и първият шаш бе, когато той пътуваше от Асеновград до Пловдив, защото убедено си мислеше, че само от Пловдив може да си отвори имейла. Той не го и правеше, а секретарката на СДС–Пловдивска област Жени, която искрено се забавляваше с местния си лидер. По-късно присъствах на областна конференция на СДС като председател на ДП и коалиционен партньор. Предстоеше Бакалов да изнася доклад. До мен дойде поетът Николай Заяков/Лека му пръст!/ и сядайки ми подаде в-к „Труд” като с усмивка сподели: „Пак ще четем вестници”. Съвсем убедително Бакалов изчете статия на Тошо Токин отпреди една седмица, а след това се прехвърли на интервю на Надка Михайлова и с това се изчерпи „отчетния му доклад”. Николай ми сподели, че от години заседанията на ръководството на областната структура на СДС са се превърнали в четене на вестници от „лидера” Бакалов. Бях поразен. По-късно питах приятеля Владо Джаферов/И него Бог да го прости!/, който работеше с Бакалов в Комисията по национална сигурност като как този човек се държи толкова време в парламента и получих логичен отговор „Ами послушно е момчето, знае кой и кога да слуша и изпълнява, безобиден е за всички и много удобен.”

            Преди две-три години научих, че металурга от Асеновград е станал даскал на студенти в НБУ и дори имал претенции за творческа личност. За пореден път запецнах. Разтърсих се във ведомствената книжарница и намерих „творението” на бакаловия мозъчен тръст. Няма смисъл да преразказвам тъпотиите му, просто ще ви предложа една статия, която писах преди две години. Полюбувайте се и си помислете като какви тъпоъгълници шестват в българската политика, моля:

 Тъпомерът се скъса… Й. Бакалов издаде книга ?!

                Словото и хартията са изтърпели всякакви графомански изстъпления, но когато имат претенцията за наукоподобност стават крайно опасни. Оня ден ми казаха, че синият депутат Йордан Бакалов, известен в някои среди и с партизанското име „Металурга”, се предложил и станал/!?/ автор на…”научна” книга. Стори ми се, че е поредната шега, но уви, оказа се самата истина, макар че помня „автора” като напълно неграмотен технически и идваше в Пловдив, защото „не можел да си отвори имейла от Асеновград”. Беше много изненадан, когато научи , че това чудо /мейла/ можел да се отваря отвсякъде, стига да има компютър и Интернет. Разтърсих се и намерих творението: Йордан Бакалов. Теоретичен модел на политика за сигурност и граждански контрол в Република България., 2011, С., 244 страници и внимание – издадена е от Нов български университет в категория „Учебници и помагала за висши училища по военно и полицейско дело”, но душевния и умствен потрес настана, когато се опитах да прочета сътвореното от учения депутат.

„Металурга” се е опитал да направи нещо като модел  и превенция за сигурност, но се е получило една умопомрачителна демонстрация на върховна глупост, разтърсваща в своята наивност и простодушие. Чула жабата, че яздят коня и тя се подложила… „Книгата” е изпълнена с цитати и там нещата горе-долу са приемливи, доколкото те са точни и верни, но на места депутата се е опитал да преразкаже със свои думи чужди мисли, добавил свое умоусилие и се получава невъобразима глупост, която може да се трансформира в елементарна демонстрация на убедения тежък графоман, който няма елементарни понятия за научен стил или писано слово. Прочетете внимателно няколко подбрани текста от творението на Бакалов като ви предупреждавам, че автора има най-сериозна претенция за сериозност и научност. Ето малка част от тях:

„Снегът е валеж, който обикновено се образува високо в атмосферата от водни пари при температура 0 градуса”.

 

  „Мокрият сняг е явление, характерно за края на есента и началото на зимата, както и за края на зимата и началото на пролетта”. 

„Йерархичността дава определени пълномощия и налага съответните отговорности на стратезите от различните нива на йерархията.”  

„Обусловеността отчита въздействието на ключовите фактори от средата за сигурност върху системата.”  

„Поледиците у нас се наблюдават обикновено в началото и в края на зимата.”  

„Вятърът представлява движение на въздушните маси от места с високо към ниско атмосферно налягане.”  

„Гръмотевицата е явление, което най-често се отнася до звуковата вълна, породена от рязкото затопляне и разширяване на въздуха във и около светкавицата.”    

„Мълнията е електрически искров разряд в атмосферата, проявяващ се като светкавица и гръм.”

И за капак първото изречение на „книгата” е: „Политиката в най-общ смисъл е процес, при който група взима общи решения”./?!?!?!?!/          

  Това е положението, драги читатели. Подобни „умотворения” зубрят нашите деца, ако имат нещастието да учат в НБУ и да им е лектор Йордан Бакалов – завършил металургия и преквалифицирал се в „специалист” по „общество и сигурност”, „Гражданско общество и граждански контрол”.  Творението на металурга струва цели 17 лв. и ако се излъжете да го купите веднага го изпратете на автора с искане да ви върне парите, защото иначе ще продължава да си мисли, че останалите са идиоти; теглото е 274 грама и от сърце ви препоръчвам да пиете две чаши вино вместо да си давате труда /не си струва/ да я разнасяте насам-натам.

            След всичко това искам да ви кажа, че ако този човек бъде направен от Плевнелиев шеф на МВР аз ще съм първия човек, който ще застане пред президентството с плакат: „Моля Ви, върнете Йовчев!”, защото подигравката с тая държава трябва да спре!

image
"Творението" на Металурга...




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Един психиатър каза веднъж
27.07.2014 17:03
при Кеворкян в прав текст, че Плевнелиев е луд, който страда от заболяването "разсъждаваща лудост". Като се има предвид, че според медицинските статистики всеки четвърти българин има някакво психическо отклонение, това може да се окаже вярно.
цитирай
2. gosho568 - Напълно съм съгласен с мнението на г-н Апостолов.... :)
27.07.2014 19:47
Иначе отнооово ни се пише лошо!
цитирай
3. injir - Вече те виждам с плакат, а пък после - ...
27.07.2014 20:05
Вече те виждам с плакат, а пък после - не искам да бъда лош пророк...
цитирай
4. nikikm - Амчи приятелю,
27.07.2014 21:12
то тез неща ги е писал за България,бе!Явно епохалните му творения и умозаключване са само за нас! На другаде не са валидни,щот сме нещо по-така,специални,от към климат ли,кой знай?.Та обърни внимания какво пише на заглавието: "т-т-т-т..в България"! И да ми кажеш,коя и каква глупост,тъпотия или простотия ни е отминавала?Не нали? Точно те са за тук и ще видиш...абе гласи плаката! Но да знайш,че и президентинът е от същата черга.
цитирай
5. raders - Не е чудно. В България всички упр...
27.07.2014 23:36
Не е чудно. В България всички управляващи предпочитат да се обграждат с мушмороци, да не би, сакън, някой да ги засенчи. Затова сме и на този хал:)))
цитирай
6. zaw12929 - Не е чудно. В България всички упр...
28.07.2014 04:37
raders написа:
Не е чудно. В България всички управляващи предпочитат да се обграждат с мушмороци, да не би, сакън, някой да ги засенчи. Затова сме и на този хал:)))

НАЙ ТОЧНО КАЗАНО!
цитирай
7. apostapostoloff - Кретенът СТАНА
05.08.2014 14:09
вътрешен министър. Гледам, че всички мутри се изпокриха в миша дупка. Още отсега...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542590
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031