Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2014 20:14 - Исус Баал/ Йеошуа бин Нун (Исус Навин)/Йешуа бен Пантера
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 2876 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2014 21:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всъщност, това не са имена, а прозвища.                                                                                                  От религията на канаанските племена, каквото в частност са галилейците, знаем, че Баал е най-големият син на Ел.

Исус е наречен Баал от юдеите. Това е доказателството, че неговият Отец не е Яхве, а Ел.

Затова в предсмъртния си час той вика с пълен глас: Илли, Илли /Елли, Елли..., а юдеите не го разбират.

Синовете на Ел са наречени в библията Елохими. Един от тях е и Исус.

Исус е Баал - Синът на Ел. Точно така е наречен не другаде, а във Вавилонския Талмуд:


Shipdraggers," (v. Rashi). Herford, Christianity in the Talmud, p. 48, suggests that Balaam is frequently used in the Talmud as a type for Jesus (v. also pp. 64-70).                                                                                           1. Между различните имена, с които Талмудът назовава Иисус, напълно безспорно е "бен Пандера", "бен Пантера", "бен-ха-Пантера", "бен Пантори" или "Иисус бен Пандера". Това название е много старо. Още ученият Целз през 178 г. чул юдеин да говори, че родителите на Иисус били Мариам и Пантера, откъдето Иисус бил наричан "бен Пантера."

Като предава това съобщение, Ориген обяснява произхода му с обстоятелството, че Иаков, бащата на Йосиф и дядо на Иисус, бил наречен "Пантер". Оттук според Ориген юдеите наричат Иисус, сина на Йосиф, по името на дядо му по плът "бен Пандера", или "син на Пантера".[Origenes. Contra Celsum, lib. І, cap. 32. (J. P. Migne. Patrologiae cursus completus. Series graeca. Paris 1857. T. ХІ, col. 320-321). Epiphanius. Adversus haereses. LXXVІІІ, 7. (J. P. Migne. PG Paris 1863. T. XLІІ. col. 708-709).]                                                                                                  Йешуа бен Пантера - което означава Йешуа син на Пантера /или още Пандира/.
Това име, между другото, се среща и в критиките на Целс - философ платоник, написал труда Истинното слово, където критикува християнските митове и в отговор на който Ориген написва знаменития си труд Срещу Целс. Там Целс, според Ориген /защото самият труд на Целс е изчезнал / сдпоменава за истинския баща на Йешуа. Ето какво пише той:
Исус е дошъл от село в Юдея и е бил син на бедна еврейка, която е работела, за да се издържа сама. Майка му изневерила на съпруга си, който е бил дърводелец и търговец и била осъдена за прелюбодейство [с един войник на име Panth & eacutera (i.32)]. Прогонена от съпруга си и скитаща се в немилост, тя ражда Исус, копеле. Исус, заради бедността си е бил нает, за да отиде в Египет. Въпреки че е придобил някои (магически) правомощия, с които египтяните се гордеят, че ги притежават. Той се връща у дома си силно въодушевен, че притежава тези способности, и по силата на тях се е предал, за да стане бог.
http://jewishchristianlit.com/Topics/JewishJesus/celsus.html

Археолозите са открили и надгробния му камък в римско гробище в Северна Германия.

Между другото транскрипцията на името Абдес е Служител на Изида...

1. The significance of the Semitic name Abdes. I am not convinced by Deissmann’s postcard correspondent, Count Wolf Baudissin (footnoted in Light from East, p. 74), that Abdes=Eded Isis or “servant of Isis.” I think it is more likely a name, and Deissmann himself refers to another soldier who is called “Cottio the son of Abdes,” which seems to be the same name. It was Patterson that took the name to mean our Panthera was a Jew. I would not go that far but did take it as an indication of at least a “Semitic” background. I have also wondered if the name might be related to Sbedsdas or “Zebedee,” which is found on another soldier’s tombstone in the area, who was from Tyre, which would make it more akin to Zebdas from the Hebrew root Zabad (=Doros/gift) in Hebrew.

http://www.jesusdynasty.com/blog/2006/07/2...hera-tombstone/                                                                     За това, че Абдес Пантера е биологичен баща на Исус, за първи път се споменава от гръцкия философ Целзий. В трактата си „За истинската доктрина” (178 г.) той пише – „Мария
забременяла от римски войник на име Пантера и била прогонена от мъжа си като прелюбодейка.” Елизер бен Хиркан, през I в. разказва, че Яхов Сихнин – внук на най-малкия брaт на Исус проповядвал „В името на Исус, синът на Пантера”…                     Тиберий Юлий Абдий Пантера (22 г. пр.н.е. - 40 г. от н.е.) е бил римски войник, за когото се твърди, че е изнасилил Мария, докато е бил на служба в Галилея и всъщност е биологичният баща на Исус. Според слуховете, разпространявани през II в. от н.е. е възможно римски войник да е изнасилил Мария или да е имал сексуални отношения с нея по взаимно съгласие, т.е. той може да е бащата на Исус. Със сигурност римските войници по онова време често се изкушавали да преспят с местни жени, дори без тяхното съгласие - все пак това били мъже в зряла възраст, на които било забранено да се женят, докато не навършат четирийсет. Историята за непорочното зачатие може и да е взаимствана от много по-ранни предания на други народи, но пък далеч по-тривиалната хипотеза за изнасилвача Пантера звучи далеч по-достоверно.

Тъй като римските войници са били съдени от себеподобните си, напълно възможно е било често да се отървават от сериозно наказание, ако си спечелят благоразположението на своите себеподобни съдници. Това увеличава вероятността Пантера да е бил извършителят. Римските войници по онова време са били всеизвестни с криминалното си поведение.

Все пак, целият този слух може и да е бил скалъпен от зложелателите на Исус. Факт е, че обстоятелствата около неговото раждане и детство си остават меко казано неясни.

Това, което се знае е, че по времето, когато забременяла с Исус, Мария е била официално сгодена за Йосиф. В Матей 1:19-24 се разказва как Йосиф отначало е искал да отмени годежа, след като научил за бременността й, което подсказва, че той я е подозирал в изневяра. А в Лука 1:36-56 се разказва как тя прекарала три месеца от бременността си в дома на своя роднина на име Елизабет. Намеква се, че това гостуване е било, за да избегне срама и охулването, с което тя неминуемо е щяла да се сблъска в родната си общност.                Псевдонаука: непорочното зачатие                                                                                    Йеошуа бин Нун (Исус Навин)                                                            Исус Навиевият син, в старите руски преводи на Джошуа. Лидер на еврейския народ в епохата на завладяването на Ханаан Ерец. Той е ученик и близък сътрудник на Мойсей. Придружеваше Мойсей(МОШЕ), когато той се качи на Синайската планина, за да получиТората. Водеше еврейската армия в първата си битка след Изхода от Египет - в битката срещу Амалик. Той е бил член на отряда на дванадесет шпиони, изпратени в Ханаан. След завръщането си в лагера, той и Халев бяха против останалите десет, твърди, че не може да се влиза в Светите земи . За това те са само двамата от неговото поколение са удостоени с правото да влизат в Израел.
Преди смъртта си, Мойсей го назначава за свой наследник. Yehoshua бин Нун доведе евреите седем години борба kenaanskimi племена и още седем години, когато Земята е била разделена между дванадесетте племена. Комбиниран качествата на един мъдрец, пророк, човек праведен и командир. Женен Раав, жител на град Йерихон (Jericho), предприети от израелските войски на първо kenaanskih градове. Потомците на Исус Навин и Раав бяха много еврейски пророци.
Във всички боеве Joshua е начело на войските си. Починал 110 възраст, погребан в Timnat-Сера, в рамките на племето на Ефрем.
Той е автор на книгата, който се нарича - Книгата на Исус Навиев, първият след Петокнижието Тората, която се превърна в общ набор от еврейските свещени книги - Танах. Тя е посветена на периода след смъртта на Мойсей и Исус Навин до самата смърт.
Пирке Avot Мишна трактат започва с думите: "Мойсей получил Тората на Синай и го подаде на Yehoshua бин Нун, и Джошуа - старейшините ..." от това, ние виждаме, че Исус е едно от най-централните елементи на веригата, с която Тора предавана в продължение на векове, е достигнала до нас . Много закони и подзаконови нормативни актове на Талмуда са директно от името на Исус, сина на Навий. toldot.ru/tora/rabbanim/rabbanim_17722.html                                                                    
Хрониките на еврейските равини, докладвани в Талмуда, често срещано име на Исус Йешу го цитира като "добре Pantera, един" алюзия към еврейската вяра, според които Исус е бил резултат от "нелегални съюз между майка Мария и римски войник назовем Тиберий Юлий AbdesPantera. Писателите на Талмуда се споменава името на Христос в продължение на двадесет пъти и документиране, че е незаконен син на този римски войник, по прякор "Пантера", чието съществуване е потвърдено от откриването на мистериозен надгробен камък в Bigenbruck, Германия.

The "Гравюрата издълбани върху него гласи: Тиберий Юлий Abdes Pantera, родом от Сидон, Финикия, прехвърлени по силата на обслужване в Райнланд в 9 AD" Но чуйте това, което той пише Ориген Adamantius, един от първите историци на християнството и бащата на църква (185 -251) по отношение на майката на Назарянина: "Мери, след като е признат за виновен в изневяра, той е бил заточен от съпруга си по професия е дърводелец. Разведен от съпруга си, тя родила Исус, незаконен син, че Исус заради бедността си, той беше наборна да отиде в Египет, и макар че той е бил там, той придобил определени магически сили, че самите египтяни се хвалели, че притежава. "ANCH" го suffraga хроники еврейската и потвърждава, че "любовник на майката на Христос е римски войник на име Pantera.

Историята на Мария забременяла от римски войник също се появява в Корана, в който се посочва, че "пораснал" изнасилил Мария и тя, страхувайки се, че ще последват бедствия, Исус напусна района и провеждат тайно. Тази история беше потвърдено от Евангелието на Лука, който описва заминаването от дома на Йосиф и Мария преди раждането.

По време на "римската окупация на Палестина, тя е често срещана практика в изнасилване, и войниците са скандален за отношението им към младите жени. За да се признае, че Мария е била немислима се е случило, че трагично събитие, защото според законите на Мойсей девствена обещание, че той е имал сексуални отношения с някой в ​​периода ангажимент, тя щеше да бъде убит с камъни до смърт от мъжете от града (Deut.22: 21.) Има и друг по-малко добре познато име, с което Исус е наречен в онези ранни години, и тя е "Йешу" Ben Stada "(син на Stada), име, което се отчита в хрониките на Синедриона, а също и в Талмуда.

The Гемара (от "еврейското учение) са набор от уроци и коментари събрани от равините в Мишната аморейците, една от двете части на Талмуда. В него ще намерите фраза, която в продължение на векове е смутен църковните власти, той цитира: "Ben Stada беше добре Pantera, заяви равин Chisda; нейният съпруг беше Stada, на" Panther любовник. Друг каза, че нейният съпруг е бил Пафос добре Jehuda; Stada е майка му .... и тя е изневерила на мъжа си ". Това предполага, че Stada беше майка на Йешу "в (Исус) Pantera добре. Констатациите на името "Бен Stada" дадена на Исус в Талмуда, също са намерени в "старата ролка на Megillah, открити през 1882 г. в езерото Tiberias от руския лекар DBWaltoff, и сега се нарича просто" Roll спасен. "

В този древен текст, ние говорим за двама братя, Judas и призова Yeshai добре Halacmee, които са близнаци, родени от незаконен петнадесет име Stadea, сходството между имената "STADA" в Талмуда и "Stadea" Roll Saved е забележително и разликата между двете може да се обясни с разликите в преводите. Yeshai Judas и брат му бяха повдигнати и обучени от "религиозен орден на монаси есеи. Тогава едно от момчетата става ученик на философската школа на равин Хилел, докато "другата стана лидер на есеите, една възрастна есеите, на име Иосиф е назначен Yeshai като религиозен баща и защитник. Рулото спаси показва, че в края на римски съд Yeshai съден заради своите религиозни възгледи, и с "обвиненията в подстрекаване към бунт срещу римската власт," S поддържа от еврейските свещеници. Yeshai за виновен и осъден на смърт, избягал, избягал от района и отиде до Индия.                                                                                    Исус Христос съществува и лъжите на църквата                                                                             [Der Babylonische Talmud, Synhedrin. Fol. 43 a. Herausg von Lazarus Goldschmidt. Berlin und Vien 1925, Bd. VІІ. S. 181.]:"В навечерието на празника Пасха Ешу Ханоцери (Исус Назарянин) беше повесен. Преди това четиридесет дни вървеше пред него глашатай, казвайки, че Иисус от Назарет ще бъде убит с камъни, защото се е занимавал с магьосничество, съблазнявал Израиля и отпаднал от правата вяра; който може да каже нещо за неговото оправдание, нека дойде и го каже. Тъй като не бе представено нищо за негово оправдание, той беше повесен в навечерието на празника Пасха."                                                          Мнозина юдеи изпитват не само страх, но и отвращение към всичко, свързано с Исус, поради което дори не се докосват до страниците на Новия Завет (НЗ). Крайно-ортодоксалните юдеи са готови да приемат всеки по-умен равин за Месия, само и само да не е Йешуа ми Нацерет (Исус от Назарает), Който презрително наричат Йешу, Бен Пандера (Пантера) и пр. За тях Исус е самозванец, лъжеучител, който дори си позволява да богохулства и нарушава заповедите. Религиозните евреи считат всеки християнин за идолопоклонник, вярващ в три отделни божества, а не в ЕДИН БОГ! Посланията на ап. Павел за юдеите са отрова в чистата вода на Тората. Някои хулят Месията Йешуа директно, други се правят на по-толерантни и Го признават само за мъдър човек, а трети Го отъждествяват с най-голямото зло за еврейския народ, дори се гнусят да говорят за Него...

- " А НИЕ ПРОПОВЯДВАМЕ РАЗПНАТИЯ МЕСИЯ, за юдеите съблазън, а за езичниците глупост!" 1 Коринтяни 1:23

"Но техните умове бяха (и все още са) заслепени; Защото и до днес, когато прочитат Стария завет (Танах), същото покривало остава, като НЕ ИМ Е ОТКРИТО, че ТОЯ ЗАВЕТ ПРЕМИНАВА В МЕСИЯТА! и ДО ДНЕС при прочитането на Мойсей (Тора), покривало лежи на сърцето им, но когато Израел се обърне към Господа, покривалото ще се снеме." 2 Коринтяни 3:14-16                                                                                          Иисус от Сринагар (част I)                                                                                           В КОЙ ВЕК Е ЖИВЯЛ ИСУС ХРИСТОС?                                                                                                               Историите за Исус и Кришна                                                                       




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8735868
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930